Karma Zene i Muskarca

Karma Zene i Muskarca

https://sh.wikipedia.org/wiki/Karma

Simbol karme je beskrajni čvor. Karma (sanskrit: कर्म – radnja, djelo ili čin)  se odnosi na načelo uzročnosti gdje su namjera i djelovanje pojedinca utjecaj na budućnost tog pojedinca.

Dobra namjera i dobro djelo će stvoriti dobru karmu i sretnu budućnost, dok će loše namjere i djela pokrenuti lošu karmu i buduću patnju. Karma je usko povezana s idejom ponovnog rođenja u nekim azijskim religijama. U tim religijama karma u sadašnjosti utječe na nečiju samsaru – ili budućnost, kao što su karakter i kvaliteta budućeg života.

S korijenima u drevnoj Indiji, karma je ključni pojam u hinduizmu, budizmu, sikizmu, taoizmu, šintoizmu i ostalim sličnim religijama i učenjima.[5] Simbol karme u cijeloj aziji je beskrajni čvor. Beskrajni čvorovi simboliziraju uzrok i posljedicu,

karmičke cikluse koji se nastavljaju vječno.

karma • ženski rod Jedna od glavnih dogmi u brahmanizmu, budizmu i džanizmu; apsolutni zakon uzročnosti koji neizbežno prati svet u svim njegovim ispoljenjima (manifestacijama). Sva živa bića podložna su zakonu karme: on goni svet na ponovno rađanje, život i smrt; svaki, pa i najmanji akt ostavlja za sobom svoj karmički efekat, koji čini sudbinu svakokg čove onakvom kakvu je zasluživo svojim prethodnim životom. (sanskrt.)

 

Karma: Značenje i njenih 12 zakona koje morate znati

1. VELIKI ZAKON

Ovo je takođe poznato i kao zakon “Uzroka i posljedice”. To znači da što god pošaljemo u Svemir, to će nam se i vratiti. Ako želimo sreću, mir, ljubav, prijateljstvo … onda mi treba da budemo srećni, miroljubivi, puni ljubavi i prijateljski nastrojeni.

2. ZAKON KREACIJE

Život se ne događa sam od sebe, on zahtijeva da učestvujemo. Mi smo jedno sa Svemirom, iznutra i spolja. Što god nas okružuje govori nam i o našem unutašnjem stanju. BUDITE svoji, okružite se s onim što želite da bude prisutno u vašem životu.

3. ZAKON PONIZNOSTI

Ne možete promijeniti nešto ukoliko ne naučite prihvatiti. Ono što odbijate prihvatiti, istrajavaće, ići će dalje za vama. Ako je ono što vidite neprijatelj, ili neko s osobinama koje smatrate negativnim, onda vi sami niste fokusirani na viši nivo postojanja.

4. ZAKON RAZVOJA

Gdje god da odeš, tamo si ti. Da bismo rasli u Duhu, mi smo ti koji se moramo promijeniti, a ne ljudi, okruženje i okolnosti oko nas. Sve što imamo u svom životu smo mi sami, i samo nad sobom treba ostvariti kontrolu. Kada promijenimo sebe iznutra, tada naše srce i čitav život prate tu promjenu.

5. ZAKON ODGOVORNOSTI

“Kada god se pojavi nešto loše u mom životu, tada postoji nešto loše u meni samom”. Mi smo odraz onoga što je oko nas i ono što je oko nas odraz je nas samih. To je univerzalna istina. Moramo postati odgovorni za svoj život.

6. ZAKON POVEZANOSTI

Čak i kada nam se čini da je ono što radimo bezvrijedno, vrlo je važno da to uradimo kako treba jer je sve u Univerzumu povezano. Svaki korak vodi ka narednom. Mora se prvo započeti s nečim da bi se na kraju uradila cijela stvar. I prvi i posljednji korak imaju istu važnost, jer su oba potrebna da bi se zadatak obavio. Prošlost – sadašnjost – budućnost, sve je povezano.

7. ZAKON FOKUSA

Ne možete razmišljati o dvije stvari istovremeno. Kada je naš fokus na duhovnim vrijednostima, onda nećemo imati niže porive, poput pohlepe, požude ili bijesa.

8. ZAKON DAVANJA I GOSTOPRIMSTVA

Ako vjerujete da je nešto istina, onda ćete povremeno u životu biti pozvani da demonstrirate tu određenu istinu. U tim trenucima ono što smatramo da smo naučili, pokazujemo u praksi.

9. ZAKON SADA I  OVDE -OVDJE

Ukoliko previše gledamo u prošlost, propuštamo biti sada i ovdje. Stare misli, stari šabloni ponašanja, stari snovi … Sprečavaju nas da imamo nove.

10. ZAKON PROMENE-PROMJENE

Istorija se ponavlja sve dok ne naučimo lekcije koje su nam potrebne da bismo promijenili svoj put.

11. ZAKON STRPLJENJA I NAGRADE

Svaka nagrada zahtijeva početni trud. Nagrade koje imaju trajno djelovanje zahtijevaju strpljenje i stalni trud. Prava radost nastaje kada radimo ono što treba da radimo i puštamo da nagrada sama dođe u svoje vrijeme.

12. ZAKON ZNAČAJA I INSPIRACIJE

Uvijek vam se uzvraća ono što ste unijeli u nešto. Prava vrijednost nečega je direktan rezultat energije i namjere koji su uloženi u to. Svaki osobni doprinos je istovremeno i doprinos Cjelini. Djela kojima nedostaje svjetlosti nemaju uticaj na Cjelinu. Djela koja u sebi sadrže ljubav, unose život i inspiriraju Cjelinu.

RADIO MEDITATION – SPIRITULLE _PROROK-MAG-LJUBICA-ZEC